Parkirne zapornice

[singlepic=2,200,200,,left]        Solarna zapornica z daljinskim upravljanjem je specialen izdelek za Vaše udobje in za zaščito vašega parkirnega prostora. Kot lastnik parkirišča imate v vsakem trenutku na voljo prostor, kjer lahko parkirate svoj jekleni konjiček. Neprijetno ročno odklepanje navadnih zapornic je nadomeščeno z visoko kakovostnim daljinskim upravljanjem, kar vam omogoča parkiranje brez izstopanja ali odpiranja vozila.
[singlepic=1,200,200,,right]
Parkirna zapornica je modernega dizajna, nevsiljiva, simpatična, pa vendar po strukturi čvrsta in odporna. Prenese tlak do 300 kg, kljub temu pa vam svetujemo, da je namerno ne izpostavlajte obremenitvam. Odlikuje se tudi po enostavni montaži in po edinstvenem odzivnem delovanju.

[singlepic=3,200,200,,right]        Inteligentni daljinski upravljalnik parkirne zapornice je krmiljen s posebnim čipom, ki jih izdeluje podjetje Microchip, eno vodilnih podjetij v področju mikrokrmilniške elektronike. Odlikuje ga visoka tehnična kakovost, prenosljivost, enostavna uporaba in prijazen dizajn. Zaradi primerne velikosti pa se lahko obesi h kompletu ostalih ključev.

[singlepic=5,200,200,,left]        Zapornica potrebuje za delovanje električno energijo, ki jo zagotavlja notranja baterija oz. akumulator. Akumulator se polni preko solarnega modula na zgornji strani ohišja ali preko priloženega polnilnika.
Če se akumulator izprazni do spodnje meje, bo z opozorilnim piskom javil, da je potrebno ročno polnjenje. V tem primeru s priloženim ključem odpremo ohišje, izklopimo in odstranimo akumulator, ki ga nato [singlepic=8,200,200,,right]s pomočjo priloženega polnilnika napolnimo na električnem omrežju 230V/50Hz. Napolnjen akumulator spet vstavimo in priklopimo v ohišje zapornice. Polnjenje je glede na porabo zapornice predvideno na vsake 3 mesece, brez upoštevanja solarnega polnjenja (v čisti temi).

[singlepic=9,200,200,,right]        Solarni modul občasno po potrebi očistimo z vlažno krpo ali čistilnim robčkom za boljšo absorpcijo sončne energije. Izjemna kombinacija napajanja zagotavlja le občasno polnjenje akumulatorja, seveda pa je to odvisno od lokacije parkirnega mesta in njegovega osončenja ter od zasedenosti parkirnega mesta.
Napredna zasnova nepredušnega ohišja zagotavlja učinkovitost zapornice ne glede na okolje, na vremenske pogoje in temperaturna nihanja.

Labilni del zapornice – roka je gibljiva dvosmerno – 180 stopinj, ima avtomatsko ponastavitev lege v primeru neželenih mehanskih pritiskov ( vandalizem, nezgoda, neželeni pritiski…) in s tem preprečuje poškodbe zapornice. Ima dve učinkoviti zaščiti: V primeru nepooblaščenega nasilnega premika, se zapornica odzove z zvočnim alarmom in pod pritiskom popusti. Po nekaj sekundah mirovanja oz. če notranji tok preseže 5A, se bo sistem napajanja samodejno izklopil. Po prenehanju delovanja sile se zapornica spet samodejno postavi v položaj pred nasilno spremembo. Zaščite so potrebne predvsem zaradi prometne varnosti.

V skrajnem primeru, če zapornica ne deluje preko avtomatskega daljinskega vodenja (npr. Ravno ročno polnite akumulator zapornice) je mogoče ročno upravljanje z mehanskim, ročnim dviganjem in spuščanjem samega okvira.

Galerija slik:
[nggallery id=1]

 

Video prikaz delovanja:

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/fVN4CAOBngY” frameborder=”0″ allowfullscreen>]
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/NqhLyQx8on8″ frameborder=”0″ allowfullscreen>]

Tehnični podatki:

  • Dimenzije: 460x460x90mm
  • Višina odprte zapore: 420mm
  • Napajanje: Akumulator 6V 7Ah
  • Delovanje: do 3 mesece (brez upoštevanja solarnega polnjenja)
  • Hitrost odpiranja: 6s
  • Domet upravljalnika: 10 m
  • Maks. obremenitev: 300 kg
  • Vodoodporna

Našo ponudbo si lahko ogledate v spletni trgovini:


Ali pa spremljate spremembe na google+: